Találj meg minket a Facebook-on
Lengyelország – országismereti komplex vetélkedő
2019.02.25.

2018 novemberében a SZAKE (Szakmai Középiskolásokért Közhasznú Kulturális Egyesület) és a Waclaw Felczak Alapítvány meghirdette a Lengyelországról szóló országismereti komplex vetélkedőt, amelyre az ország több mint 30 iskolájából jelentkeztek csapatok.

A VIK Középiskolát a 12.G osztályból egy 3 fős csapat képviselte: Balogh Anita, Csiklya Beáta és Szabó Virág.

A három fordulós verseny során a tanulóknak internetes felületen kellett megoldani a Lengyelországgal kapcsolatos feladatsorokat. A témakörök között az ország természeti értékei, földrajzi adottságai, történelme, turizmusa, kultúrája, valamint a lengyel-magyar kapcsolatok is megjelentek. A megadott szempontok alapján egy önálló weblapot is el kellett készíteni, amely Lengyelország múltját és jelenét mutatja be; szöveges tartalommal, képekkel és videóinterjúval egyaránt.

A vetélkedő záróeseményére 2019. február 15-én került sor a Pesti Barnabás Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakközépiskola épületében, ahol a döntőbe jutott csapatok röviden bemutatták az elkészített weblapjukat, majd az ünnepélyes díjátadón jutalmazták a gimnáziumi és szakképző kategóriák első 6-6 helyezettjét.

A VIK Középiskola csapata a szakképző osztályok között a 4. helyen végzett (a budapesti iskolák közül csak mi jutottunk döntőbe!), az Alapítvány jóvoltából ajándékcsomagokkal és oklevelekkel jutalmazták a teljesítményünket.

Mindhárom tanulómra rendkívül büszke vagyok, felkészítő tanárként elmondhatom, hogy a csapat tagjai mindvégig szorgalmasan és minimális tanári segítséggel dolgoztak, a sikerre teljes mértékben rászolgáltak.

 

A beszámolót készítette: Ódor Péter (felkészítő tanár)

 

2019. február 24.

 

Nyomtatás
További kérdései vannak?
Írjon nekünk, és kollégáink hamarosan e-mailben vagy telefonon felveszik Önnel a kapcsolatot:

felnőttképzés, szakképzés, szakiskola, vendéglátás, idegenforgalom, kereskedelem, idegenvezető képzés, cukrász képzés, fodrász, szakács képzések Budapesten, felnőtt oktatás

VIK Vendéglátó, Turisztikai, Szépészeti Baptista Technikum, Szakképző Iskola és Gimnázium. Magas színvonalú képzések és jó elhelyezkedési lehetőségekkel bíró szakképzések Budapesten. Felnőttképzéseink, szakképzéseink között a következő szakmák szerepelnek: szakács, cukrász, pincér, vendéglátó eladó, eladó, fodrász, vendéglátásszervező-vendéglős, idegenvezető, logisztikai ügyintéző és számos további szakképzés is.