Találj meg minket a Facebook-on
A VIK-ről – Köszöntő
2023.06.25., Vasárnap
„Hinnünk kell, hogy tehetségesek vagyunk valamiben, és azt a valamit bármi áron is, de el kell érnünk.”- mondta Marie Curie. A VIK Szakképző Intézmény és Gimnázium segít felderíteni, hogy miben is vagy tehetséges és segít a tehetséged kibontakoztatásában is.
 
Hisszük, hogy a benned rejlő kreativitás – mert minden ember kreatív - fejlesztése lesz a szakmai sikered kulcsa, függetlenül attól, hogy tandíjmentes* vendéglátó (szakács, pincér, cukrász, vendégtéri szaktechnikus, szakács szaktechnikus), turisztikai (turisztikai szervező, értékesítő; turisztikai technikus) vagy szépészeti (fodrász) szakmai képzéseink bármelyikén veszel részt és szerzel versenyképes gyakorlati tudást igazoló szakképesítést.
 
A VIK Vendéglátó, Turisztikai, Szépészeti Baptista Technikum, Szakképző Iskola és Gimnázium több mint egy iskola, nálunk minden diák teljes körű támogatást kap személyiségének, képességeinek kibontakoztatásához. A VIK Szakképző Intézmény és Gimnázium fenntartójának, a Baptista Szeretetszolgálat Egyházi Jogi Személynek legfőbb célja, hogy a tanulók a lehető legjobb alapokat kapják egy boldog, kiteljesedett, sikeres jövőhöz, ennek tükrében a pedagógiai és szakmai programunk alapgondolata: „A bölcs tanítás az élet forrása.” (Pb.13:14.). Ez is garancia arra, hogy intézményünkben magas szintű szakmai, felelősségteljes oktatás zajlik.
 
A gyakorlatorientált képzések mellett megalapozott szakmai tudást és megbízható nyelvismeretet kínál a VIK Szakképző Intézmény és Gimnázium. Az itt tanuló diákokat felkészítjük, hogy megállják a helyüket az életben vagy továbbtanul-hassanak bármelyik felsőoktatási intézményben.
 
A VIK Szakképző Intézmény és Gimnázium nagy múltú intézmény, mely lépést tart a jelenkor piaci igényeivel. Iskolánkban turisztikai, vendéglátó és szépészeti képzések széles palettájáról választhat az, aki általános iskolai végzettséggel vagy érettségi bizonyítvánnyal rendelkezik. Mi tudjuk, hogy mi kell a piacképes tudás megszerzéséhez, így a nálunk végzettek megélhetésének egyik fő forrása a messzi földön is híres magyar vendégszeretet lesz.
 
A VIK Szakképző Intézmény és Gimnázium piaci előnye, hogy jól kiépített és folyamatosan bővülő, a szolgáltató szektor vezető piaci szereplőit magába foglaló kapcsolatokkal rendelkezik, ahol a tanulók gyakorlatot vagy akár hosszabb távra szóló munkahelyet is kaphatnak.
 
Az Erasmus+ program keretében diákjaink külföldön szerezhetnek szakmai tapasztalatot. Intézményünk kiváló adottságokkal rendelkezik. Iskolánk könnyen megközelíthető, a Keleti Pályaudvar közvetlen szomszédságában található, de vidéki tagintézményünk – Szeged – is ideális helyszínen várja a diákokat. Tanulóink szakmai fejlődését intézményünk 16 főzőhelyes, korszerű eszközökkel felszerelt tankonyhája, minőségi felszerelésekkel rendelkező tanéttermei, illetve mesterfodrászok által vezetett tanműhelyei garantálják.
 
Reméljük, hogy hamarosan Téged is diákjaink körében üdvözölhetünk!
 
VIK vezetősége
 
 
 
*az engedélyezett keretszámok erejéig
 
 
VIK - Kreativitásod fejlesztése a szakmai sikered kulcsa.
Nyomtatás
További kérdései vannak?
Írjon nekünk, és kollégáink hamarosan e-mailben vagy telefonon felveszik Önnel a kapcsolatot:

felnőttképzés, szakképzés, szakiskola, vendéglátás, idegenforgalom, kereskedelem, idegenvezető képzés, cukrász képzés, fodrász, szakács képzések Budapesten, felnőtt oktatás

VIK Vendéglátó, Turisztikai, Szépészeti Baptista Technikum, Szakképző Iskola és Gimnázium. Magas színvonalú képzések és jó elhelyezkedési lehetőségekkel bíró szakképzések Budapesten. Felnőttképzéseink, szakképzéseink között a következő szakmák szerepelnek: szakács, cukrász, pincér, vendéglátó eladó, eladó, fodrász, vendéglátásszervező-vendéglős, idegenvezető, logisztikai ügyintéző és számos további szakképzés is.